I alla kök finns väl en disktrasa? Den används till både det ena och det andra; man torkar av köksbordet efter maten, torkar diskbänken torr och blank, kanske drar den över skåpluckan och gör ren spisen efter matlagningen.
De flesta har en favoritdisktrasa. Vilken typ man väljer beror delvis på gammal vana, delvis på hur och till vad man använder sin disktrasa.
Utifrån namnet ”disktrasa” kan vi gissa att man tidigare använde slitna tygstycken. Moderna disktrasor kan vara av wettex-typ, dvs av ett komposterbart cellulosamaterial. De kan också vävas, stickas eller virkas av bomull, lin eller bambufiber. Alla dessa material har god uppsugningsförmåga, särskilt wettex och lin, och går att tvätta. Lin torkar snabbt medan bomull tar längre tid på sig. Lin och bambu börjar inte lukta illa så lätt. Men sköljer man ur sin disktrasa ordentligt och hänger upp den luftigt att torka och tvättar den vid behov, så håller den länge.
Vi kan erbjuda disktrasor för alla smaker! Titta här: