Sanna Nilsson, Hörneforstranor2sannabjorn

Jag arbetar som konstnär och smyckedesigner och är sedan några år verksam i orm-2-kopieraHörnefors nära skog och natur. Inspirationen till mitt skapande hittar jag mestadels ute i naturen.
Djuren blir ofta metaforer för händelser i livet. Mitt tecknande består mycket av tusch och jag gillar att försvinna in i detaljer och mönster.
Mina smycken gör jag i varierande material och form. Det är ofta fåglar eller växter som jag avbildar i silver, tenn och koppar. Just nu är jag väldigt inspirerad av lavar som ibland kan se ut som redan färdiga smycken med sina små utsökta detaljer.

 

Hemsida: www.ovrebruket.com
Instagram: Ovrebrukets

Ovrebruket på Formex!
Sanna berättar själv:
Jag deltog på avdelning Design talent/tidigare Young designers. Det är en jurybedömd plattform för oetablerade, nystartade företag dit man kan söka tre gånger. Formex var väldigt kul att vara med på. Blandningen mellan stora, etablerade företag och nystartade småföretagare skapade en härlig, opretentiös stämning. Det märktes att alla deltagare och besökare hade samma intresse av design, färg och form. Jag fick mycket ny inspiration och idéer till nya smycken och även hur man kan tänka runt sitt företag. Det finns många olika vägar och möjligheter att ta.
Det kändes bra! Jag märkte också att det var en styrka att ha lite annorlunda designidéer, de som hade det stack ut ur mängden. Det var väldigt inspirerande eftersom jag älskar mångfald på alla sätt. Det fanns verkligen plats för allas unika kreativitet. Jag fick flera nya återförsäljare runt om i landet och några tidningar ville skriva om mina skogssmycken. Hoppas på att få delta igen i framtiden!
/Sanna