Bivaxdukar

Som ni kanske redan uppmärksammat så har vi tagit in bivaxdukar i sortimentet i vår butik. Vi tycker att idén med bivaxdukar är helt i linje med vår allmänna inställning till saker och ting! Det vill säga att återanvända, bevara och undvika onödig plast.

Hur använder man då en bivaxduk? Den kan tyckas stel och styv när du tar ut den ur förpackningen. Men bivax mjuknar snabbt av värmen från dina händer, och täcker du en skål med duken och formar den med händerna runt kanterna så går det hur bra som helst.


Bivaxdukar passar bra till att täcka över skålar och bunkar, men också till att linda in grönsaker, ost och bröd. Däremot ska du inte använda bivaxduken i direktkontakt med kött eller fisk.

Bild lånad från Bivaxfabrikens hemsida

När du använt bivaxduken sköljer du av den med svalt vatten, eventuellt med lite diskmedel om det behövs. Använder du varmt vatten är det risk att vaxet smälter och hamnar i avloppet, och det vill man ju inte. Låt sedan duken lufttorka. En bivaxduk som du sköter på rätt sätt kan användas i minst ett par tre år.

De bivaxdukar vi har i sortimentet nu kommer från Bivaxfabriken, ett företag som startades av två gymnasiekillar som ett UF-företag för några år sedan. Dukarna sälj i tre-pack med tre olika storlekar och finns i många olika färger och mönster. Just nu kör vi med prickigt och randigt som känns extra fräscht!