Mat = livsmedel

Äta bör man, annars dör man. Men man vill ju leva ett bra liv också, och då spelar det roll vad vi stoppar i oss. Att äta bra och miljösmart mat är inte så krångligt som man kan få för sig.  Några nyckelord:

  • Närproducerat  –  kortare transporter, färskare produkter
  • Rena råvaror – ju närmare ursprunget desto bättre. Undvik processad mat.
  • Undvik produkter där listan över tillsatsämnen och E-nummer är lång.
  • Undvik raffinerat socker, vitt mjöl och extra salt 

    Bild: traningslara.se

Försöker du hålla dig till detta så kommer du ganska långt! Vill du veta mer så läs gärna på Äkta Varas hemsida som du hittar HÄR.

Handelsgården är inte någon livsmedelsbutik men i vårt skafferi erbjuder vi vissa ätbara produkter. Vi har satsat på närproducerat från småskaliga företag. Vad vi oftast har hemma är sylt, marmelad, geléer, choklad, tunnbröd, honung, renkött, skorpor, te och saft. Allt från norrländska producenter!