Pannacotta med åkerbärssylt

Bild: Wikipedia

Åkerbär är väl det godaste bäret som finns, och riktig åkerbärssylt gjord på vilda åkerbär en verklig delikatess. Pannacotta är inte så dumt heller! Pannacotta kan dessutom göras i förväg, perfekt om man ska bjuda på middag.

Vi har riktig åkerbärssylt från Kalix i vår butik. Dessutom har vi både god choklad och knäckflarn, så vad är det för sak? 🙂

 


Pannacotta

  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad

Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Blanda grädde, mjölk och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner fröna och stången i kastrullen. Koka upp och ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills allt löst sig och blivit till en slät massa. Låt det hela svalna en stund och slå sedan upp i 6 portionsformar, ställ dem kallt i 4 timmar.

Åkerbärssylt

Stjälp upp pannacottan på assietter, värm åkerbärssylten en aning och häll över. Dekorera gärna med lite vispgrädde, knäckflarn och choklad.